Praktische info / Vervoer

Transfer vanaf Copenhagen Airport

Hoera! Je bent geland, je haalt je koffer op (of hebt alleen handbagage) en loopt richting de uitgang van Copenhagen Airport. Maar nu? Ondanks dat de luchthaven van Kopenhagen dicht bij de stad ligt (ongeveer 7km), moet je toch nog naar je hotel. Wat zijn daarvoor de beste opties? Er zijn er verschillende en ik zet ze hier voor je op een rij.

Transfer van Kopenhagen Airport

Taxi

Als je de luchthaven uitloopt zijn er genoeg taxi’s bij de ingang te vinden. Zij brengen je met alle liefde naar de stad. Er zijn er zoveel te vinden, dat je nooit hoeft te wachten op een ritje. Een taxi is niet de goedkoopste oplossing uit het rijtje. Een rit naar de stad kost gemiddeld tussen de 200 tot 250 Deense Kronen. Dat is zo’n 34 euro. Het zal niet direct een enorm gat in je budget slaan, maar er zijn goedkopere opties.

Taxi's bij Copenhagen Airport

Trein

De trein is de goedkoopste optie. “Onder” de luchthaven is de trein te vinden die je in ongeveer 15 minuten naar de stad brengt. Als je geluk hebt, loop je zo vanuit het vliegtuig de trein in en ben je dus echt binnen een half uurtje na het landen in het centrum van de stad. Kosten? 28,50 Deense Kronen. Dat is ongeveer 4 euro. Wie doet je wat.

Trein van CPH Airport

Privé chauffeur

Wil je echt effe luxe? Kan hoor. Dan boek je een privé chauffeur. Je weet wel, zo eentje die met een bordje met je naam bij de ontvangsthal van het vliegveld op je staat te wachten. Buiten staat dan -meestal- een hele luxe zwarte auto op je te wachten. Een limousine zoals het zelf noemen. Dit enorm comfortabel ritje maakt je wel zo’n 110 euro lichter, maar dan heb je ook wat. Zo’n privé chauffeur moet je uiteraard van te voren reserveren, en dat doe je gemakkelijk hier online.

Uber

En als laatste: een Uber. Want ook dat is prima te regelen in Kopenhagen. Meestal is het een beetje akward als je een Uber besteld bij de ingang van de luchthaven, want dat vinden de andere taxichauffeurs niet heel tof. Maar je kunt altijd een stukje verder lopen en vragen of hij/zij je daar komt oppikken. Naar de luchthaven is natuurlijk een stuk makkelijker en een prima optie. In de stad zelf is een Uber echt een perfecte oplossing. Je bent overal snel en goedkoop.

Copenhagen Card

De trein is overigens gratis als je een Copenhagen Card hebt aangeschaft voor je bezoek naar Kopenhagen. Meer informatie? Check alle voordelen van de Copenhagen Card hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories