Eten & Drinken

The Living Room

Eigenlijk zou dit een heel kort verhaaltje kunnen worden. Als je namelijk een café opent met de naam “The Living Room”, dan weet je eigenlijk al wat voor sfeer je kunt verwachten. Want, ja, The Living Room doet zijn naam eer aan.

The Living Room in Kopenhagen

Toen ik in 2016 in Kopenhagen was, liepen we op een warme dag door de stad om ergens lekker buiten te kunnen zitten met een laptopje. Ondanks dat een citytrip naar Kopenhagen valt als vakantie, was dat het niet. Het was gewoon werken. We sliepen in SP34, dus we liepen de straat van het hotel uit en namen een afslag naar rechts. In de verte zagen we een enorme bank tegen de gevel staan. Het was overduidelijk een plek om een kop koffie te drinken en nog belangrijker: de bank was nog vrij!

Wij ploften neer, bestelden binnen een heerlijke slow coffee en genoten van het weer en het kijken naar de voorbijgangers. Het ging eigenlijk onopgemerkt hoe leuk The Living Room van binnen was. Dat zagen we pas toen we iets gingen bestellen.

The Living Room Kopenhagen

Een café met drie verdiepingen

The Living Room heeft drie verdiepingen. Je hebt de begane grond, daar wandel je ook naar binnen. Wil je iets bestellen, dan ga je een trapje op. Daar is de grote bar met koffie, thee en andere drankjes. Ook is er ook een prima broodje te bestellen of iets zoets. Op de bovenverdieping is ook een lange tafel langs het room te vinden. Eigenlijk meer een vensterbank. Daar staan krukken bij, waar je meer mensen met een laptop zult vinden. Je hebt een mooi uitzicht in de straat en een stopcontact om je laptop op te laden.

Er is ook een kelder, waar je echt de gezelligheid op zoekt. Daar staan alleen maar grote, comfortabele banken en stoelen. Alles is er voor gemaakt om er in te ploffen en er voorlopig ook niet meer uit te komen. In de winter hebben ze daar ook een grote open haard aan staan, waardoor het voor menigeen een plek is om voorlopig niet te verlaten.

Een van mijn favoriete plekken

The Living Room werd als snel een van mijn favoriete plekken in Kopenhagen om een kop koffie te halen en/of wat werk te doen. De sfeer is zoals je hem zou verwachten, het drinken en eten is heerlijk en het feit dat je -als je wilt- zo heerlijk kan buitenzitten is een dikke plus. Kom je in de mindere warme maanden van het jaar? Nog steeds een aanrader! Want wie wil nou niet in een grote zachte bank ploffen, naast een knisperende open haard.

Adres: Larsbjørnsstræde 17
Openingstijden:
maandag 09:00–23:00
dinsdag 09:00–23:00
woensdag 09:00–23:00
donderdag 09:00–23:00
vrijdag 09:00–02:00
zaterdag 10:00–02:00
zondag 10:00–19:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories