Bezienswaardigheden

Strøget: shoppen in Kopenhagen

Hallo shopliefhebbers! Deze post is speciaal voor jullie gemaakt, want ik kan me voorstellen dat je je afvraagt: kun je een beetje shoppen in Kopenhagen? Nou, laat ik daar kort over zijn: jazeker! Kopenhagen heeft zelfs een van de langste autovrije winkelstraten van de Europa. Dit shop-walhalla heet Strøget.

Shoppen in Strøget Kopenhagen

Lange straat

Laten we beginnen bij het begin, want Strøget is maarliefst 1,1 kilometer lang. Niet een lange straat, maar verschillende straten die in elkaar overlopen: Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv en Østergade. Een heerlijke plek om als shopper doorheen te wandelen. Nu moet ik er we bij vertellen dat Kopenhagen niet per se de goedkoopste plek is om winkelen. Sterker nog: met al dat mooie design is Kopenhagen eigenlijk gewoon erg prijzig. Maar ook al ben je niet van plan iets te kopen, ideeën op doen en gewoon kijken-kijken, niet kopen is ook leuk. Je bent tenslotte een Nederlander.

Internationale merken

Strøget kenmerkt zich door een hele hoop internationale grote merken. Denk aan: Prada, Max Mara, Gucci, Louis Vuitton, Mulberry en Hay. Heb je effe dat budget niet bij je, snap ik, dan is er ook gewoon een grote H&M of Zara te vinden. Niets anders in de collectie dan hier, maar shoppen in Kopenhagen maakt een t-shirt van de H&M toch net iets specialer ;).

Winkelen in Strøget Kopenhagen

Een van de leukste dingen, vind ik, is dat je er erg veel Deens design kan vinden. Zeker als je even een zijstraatje inloopt zie je vaak designers die net beginnen en graag hun mooie producten aan je laten zien. Nogmaals: ook al koop je niks, een prima plek om inspiratie op te doen.

Je hoeft dit niet te plannen

De kans is groot dat je automatisch een keertje door Strøget loopt, als je ergens in het centrum verblijft. Zo niet, dan zou ik zeker een middagje Strøget op het programma zetten als je een echte shopper bent.

Website: http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/stroget-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories