Vervoer

Reizen naar Kopenhagen

Heb je besloten dat je naar Kopenhagen wilt? Wat een goed plan! Misschien heb je zelfs al een hotel of airbnb op het oog. Zo niet, dan zou je deze pagina met hotels in Kopenhagen nog even kunnen checken. Maar net zo belangrijk is de reis zelf. Hoe reis je naar Kopenhagen? Er zijn verschillende manieren om in deze Deense hoofdstad te komen. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Reizen naar Kopenhagen

Vliegen naar Kopenhagen

Vliegen is voor de meesten de voor de hand liggende oplossing. Je vliegt vanaf verschillende luchthavens in Nederland naar Kopenhagen. Dat kan vanaf Amsterdam, Eindhoven en Groningen. De luchthaven van Kopenhagen ligt maar een klein stukje van het centrum, dus je bent met de trein of taxi zo in de stad en bij je hotel. Wil je goedkoop, dan kies je voor de trein. Dat kost 28,50 Deense Kronen (ongeveer 4 euro). De trein brengt je 15 minuten naar het centrum van de stad. Prima te doen dus! Taxi is een duurdere oplossing. Dat kost gemiddeld zo’n 250 Deense Kronen (ongeveer 34 euro). Het enige voordeel is wel dat je dan voor de deur van je accommodatie wordt uitgezet. Logeer je niet in het centrum, dan moet je na de trein nog een bus of metro nemen naar je hotel.

Omdat Kopenhagen de grootste luchthaven van Scandinavië is, vliegen veel maatschappijen op Kopenhagen. Wil een totaaloverzicht van de mogelijkheden? Klik dan hier voor alle informatie over vliegtickets naar Kopenhagen.

met de auto naar Kopenhagen

Met de auto naar Kopenhagen

Kopenhagen is helemaal niet zo van Nederland, dus met de auto gaan is ook een prima optie! Ik woon zelf in Groningen, en dan is de afstand maar 750 kilometer. Dit is trouwens zonder veerboot, je kiest dan voor de route over de brug. Kies je wel voor de boot, dan is het krap 600 kilometer. In tijd is het ongeveer hetzelfde, want die boot naar Kopenhagen gaat niet al te snel ;). De brug naar Kopenhagen is sowieso ook indrukwekkend om over heen te rijden, dus wat dat betreft ook een goede reden om de boot over te slaan. Wil je toch de kortste route, reserveer je boot dan wel op tijd. Dat is nodig, want je kunt niet zomaar oprijden. Check hier alle informatie over de ferry naar Kopenhagen.

Trein-naar-Kopenhagen

Met de trein naar Kopenhagen

Heb je zin om met de trein te gaan? Dat kan ook! Bij NS International boek je een ticket om met de trein naar Kopenhagen te gaan. Je reist vanaf Amsterdam in ongeveer 11 uren naar het centrum. Wel goed kom te weten: het is geen rechtstreekse verbinding. Je moet in totaal 3 keer overstappen. Maar je kunt je zitplek reserveren, dus niet dringen voor een zitplek of stukken staan. Dat is er uiteraard niet bij. Nog iets wat goed is om te weten: hoe vroeger je dit boekt, hoe goedkoper de prijs. Je hebt een retourticket vanaf 98 euro. Die prijs ligt ongeveer op hetzelfde niveau als een vliegticket. Meer informatie over met de trein naar Kopenhagen vindt je hier.

Wat ik zou doen?

Als ik moest kiezen, dan zou ik denk ik voor het vliegen kiezen. Gemiddeld ben je een uur tot 1,5uur onderweg. Met alle aanbieders die op Kopenhagen vliegen, heb je soms een ticket voor nog geen 30 euro te pakken. Dat is dus een snelle en goedkope manier om naar Kopenhagen te reizen. Heb je meer zin in een roodtrip, dan is de auto natuurlijk ook perfect. 600 tot 750 kilometer is nog prima te overzien en in ongeveer 7 uur ben je dan ook in Kopenhagen. De keuze is helemaal aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories