Eten & Drinken

Palaeo

Als je op een citytrip bent -of vakantie is het algemeen- kan het soms lastig zijn om gezond of zelfs een goede maaltijd te vinden. Het is makkelijk om een fastfood restaurant binnen te lopen en snel een “vette bek” te halen. Dat is Kopenhagen tocht echt anders. Daar is genoeg gezonds te vinden. Zoveel zelfs, dat het soms lastig kiezen is. Ik schreef al eerder over We Do Food, een fantastisch plek om te eten, maar wat ook zeker in de toplijst thuis hoort is Palaeo.

Palaeo Kopenhagen
(foto via: http://swisspaleo.ch/eating-out-at-the-paleo-restaurant-in-copenhagen-denmark/)

Terug naar het stenen tijdperk

Palaeo is niet voor niets afgeleid van Paleo. Ze serveren daar eten volgens dit principe. Mocht je er niet bekend mee zijn, een korte samenvatting. Paleo is eten volgens het recept van onze voorouders, uit het stenen tijdperk. Dus veel groente en geen suiker, gluten, granen of melk. Vlees en vis staat ook op het menu. Wat Palaeo doet is dit principe stoppen in een modern jasje. En daar zijn ze goed in geslaagd!

Uitgebreide kaart

Wij liepen toevallig langs Palaeo aan de Pilestræde, dat is hun restaurant. Ze hebben ook een take-away in Torvehallerne, dus geen tijd om te gaan zitten, dan ben je daar aan het juiste adres. Check hun website voor alle adressen. Wij hadden meer tijd en namen een tafeltje in het hippe restaurant van Palaeo. De kaart gaf een hoop lekkere opties en eigenlijk kozen we lukraak een gerecht. Het was voor ons ook een beetje nieuw. Maar dat viel zeker niet tegen! Het eten bij Palaeo is zoals ze beloven: heerlijke natuurlijke producten verpakt in een gerecht die past in deze tijd.

Sapjes en zoetigheid

Palaeo is niet alleen maar maaltijden, ze hebben ook heerlijke sapjes en zoetigheid op de kaart. Ook allemaal volgens het Paleo principe. Ze zijn vooral bekend van hun kokos muffin. Die is sowieso het proberen waard. Heb jij zin in een gezonde maaltijd? Dan is een bezoekje aan Palaeo zeker de moeite.

Adres: Pilestræde 32
Website: http://www.palaeo.dk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories