Bezienswaardigheden

Kopenhagen Zoo

Nog zo’n attractie waar ik eigenlijk helemaal niks vanaf wist: Kopenhagen heeft ook een dierentuin. En daarmee bedoel ik niet een kinderboerderij, nee, een echt serieuze dierentuin met meer dan 3.000 dieren! Dus als je in Kopenhagen bent, dan is een bezoekje aan de Copenhagen Zoo een fijn uitje wat ieder moment van het jaar gedaan kan worden.

Copenhagen Zoo

Voor jong en oud

Copenhagen Zoo is voor jong en oud. De dierentuin is opgedeeld per regio waar de dieren vandaan komen. Zo zie je op de kaart bijvoorbeeld Azië, met daar de tijgers en andere katachtigen. In het “Nordic” gedeelte kun je zelfs ijsberen zien! Je loopt dan door een tunnel, zodat je zo ook in het water kunt zien zwemmen. Een hele belevenis! Ben je meer van de dieren die je kunt vinden in Afrika? Ook daar is een deel van te vinden in Copenhagen Zoo, met giraffen, neushoorns, zebra’s en nog veel meer. Ow, en er is ook nog 1.500m2 aan “tropisch regenwoud” waar je naar krokodillen kunt kijken.

Met meer dan 3.000 dieren is er voor iedereen wel iets te zien. Ze hebben voor de allerkleinste zelfs een kinderen dierentuin met geiten, Kangaroos, lama’s, paarden, koeien en nog veel meer. Een plek waar de kleintjes echt heel dicht bij de dieren kunnen komen en ze natuurlijk even kunnen aaien.

IJsberen in de Copenhagen Zoo

Olifanten huis

In 2008 is er een nieuwe verblijf voor de olifanten geopend. Dit wordt gezien als een van de beste onderkomens voor olifanten (die leven in gevangenschap, dat wel natuurlijk). Voor de bezoekers is het ook leuk, omdat ze extra dicht bij de olifanten kunnen komen. Altijd leuk om een kijkje te nemen als een olifant in bad gaat. Want de watervoorzieningen zijn zo diep, dat een olifant compleet onderwater kan. Dat is nog eens een lekker bad.

Ik wil heen!

Als jij ook naar Copenhagen Zoo wilt, dan vind je hieronder de benodigde informatie.

Adres: Roskildevej 32
Website: http://www.zoo.dk/
Entree: 170 DDK (ongeveer 23 euro).

Gratis met de Copenhagen Card

Heb je van te voren een Copenhagen Card aangeschaft, dan mag je gratis naar binnen bij Copenhagen Zoo. En dat is natuurlijk niet de enige attractie die gratis te bezoeken is met deze card. Wil je alles weten en ook eentje gemakkelijk online bestellen? Klik dan hier voor alle informatie over de Copenhagen Card.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories