Hotels in Kopenhagen

Hoera! Je hebt je vliegticket in de pocket, je weet wat je allemaal wilt doen in Kopenhagen, nu is het tijd om je hotel uit te zoeken. In de hoofdstad van het vlees-geworden-design zijn er zoveel mooie hotels om uit te kiezen. Te veel om op te noemen en het hangt natuurlijk erg van je eigen wensen af. Daarom hier drie leuke suggesties op basis van hotels waar ik zelf heb geslapen. Onderaan de pagina heb je een zoekmachine om zelf ook nog even wat extra mogelijkheden toe te voegen.

1. SP34 Copenhagen

Ik begin direct met mijn favoriet. Het is het eerste hotel waar ik in verbleef tijdens mijn eerste bezoek aan Kopenhagen. Het was ook het moment dat ik verliefd werd op de stad, dus dit hotel heeft een speciaal plekje bij mij. Daarnaast is het een ontzettend tof opgezet hotel. van alle gemakken voorzien.

SP34 Kopenhagen

De kamers zijn volledig in de stijl van Deens design. Ruim qua opzet met heerlijke bedden. De kamers geven uitzicht op de straat voor het hotel -die overigens heel rustig is- of op de binnenplaats aan de achterkant. En zelf het hotel aan de buitenkant is een plaatje.

Het ontbijt in de ochtend is om door een ringetje te halen. Een buffet waar werkelijk alles te krijgen is. Kom je in de zomer, dan staan alle deuren open en kun je heerlijk in het zonnetje ontbijten. Is het weer iets minder? Geen probleem, de benedenverdieping is sfeervol ingericht en nog steeds een heerlijke plek om te ontbijten.

Er valt zoveel over te vertellen, dat ik een aparte pagina heb gemaakt van het SP34 hotel in Kopenhagen.

Hoe, wat waar

Richtprijs: 143 euro per nacht
Waar: Sankt Peders Stræde 34
Boeken: Bekijk en boek dit hotel op Booking.com

2. First Hotel 27

Mijn tweede verblijf in Kopenhagen was in het First Hotel 27. Op een steenworp afstand van Tivoli ligt dit hotel erg centraal. De lobby van het hotel is groot en heeft een befaamde cocktailbar. De kamers zijn iets simpeler ingericht dan bij SP34, maar nog steeds prima. Voor een hotel zijn het prima grote kamers, van alle gemakken voorzien.

First Hotel 27

Het ontbijt is in de lobby van het hotel en is ook in buffet vorm. Keuze genoeg, al is het ’s ochtends soms een beetje dringen. Dat was mijn minst favoriete onderdeel van het hotel. De centrale ligging maakt een hoop goed. Je loopt de deur uit en je staat eigenlijk direct in het centrum van Kopenhagen. Dat hebben ze bij First Hotel 27 toch wel goed voor elkaar!

Hoe, wat waar

Richtprijs: 138 euro per nacht
Waar: Løngangstræde 27
Boeken: Bekijk en boek dit hotel op Booking.com

Andere hotels in Kopenhagen

Zoek je liever nog even verder? Genoeg keus in Kopenhagen! Vind jouw favoriet hier:Booking.com