Bezienswaardigheden / Vervoer

Hop on Hop off Kopenhagen

Bijna alle grote steden hebben dit principe: hop on hop off bussen. En zo ook Kopenhagen! Een ideale manier om de belangrijkste delen van de stad te bekijken en je bepaald zelf waar je wel en niet uitstapt. Zeker als je voor de eerste keer naar Kopenhagen gaat en je wilt zoveel mogelijk van de stad zien, is dit de perfecte manier om het te doen.

Hop on Hop off Kopenhagen

Wat is een hop on hop off bus?

Het principe van hop-on hop-off is simpel: er rijden verschillende -meestal rode- bussen door de stad op een vaste route. Deze route gaat langs alle bezienswaardigheden van Kopenhagen. Je koopt een ticket voor de bus en je kunt opstappen bij een van de haltes op de route. Kom je bij een punt wat je interessant vindt, dan stap je uit. Als je klaar bent om verder te reizen, dan wacht je op de volgende bus en kun je gewoon weer opstappen. Gemiddeld zit er 15 minuten tussen elke bus, dus lang hoef je niet te wachten.

Zo bekijk je Kopenhagen op je eigen tempo. En aangezien een ticket/reispas 24 uur geldig is, heb je voldoende tijd. Ook handig trouwens, de hop-on hop-off bus heeft een audiogids.

Verschillende routes

De hop-on hop-off bussen in Kopenhagen hebben verschillende routes.

– De rode lijn
Je hebt de rode lijn, ook wel de Mermaid Tour. Deze gaat door het levendige centrum en uiteraard langs de zeemeermin.

– De blauwe lijn
De blauwe lijn heet ook wel de Christiania lijn. Deze gaat langs het strand, moderne architectuur en natuurlijk de vrijstaat Christiania.

– De groene lijn
De groene lijn gaat langs het beroemde Copenhagen Zoo, de Carlsberg Brouwerij en het Frederiksberg park.

Tivoli ingang Kopenhagen

De must-sees

Natuurlijk is heel Kopenhagen eigenlijk een must-see, maar als ik een paar dingen moet roepen die je kunt zien tijdens je tour, dan zou ik sowieso kiezen voor Tivoli, Gammel Kongvej (hippe winkelstraat) en natuurlijk de kleine zeemeermin. Ondanks dat dat laatste in het echt een klein beetje tegenvalt, is het wel iets wat je absoluut gezien moet hebben. Maar houd wel rekening met veel toeristen.

Tickets regelen

Wil je nu alvast je tickets voor de hop-on hop-off bus regelen? Dat kan! Dat scheelt weer een hoop geregel als je in Kopenhagen bent. Klik hier voor alle informatie en verschillende ticket mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories