Praktische info

Geld en betalen in Kopenhagen

Als je naar Kopenhagen gaat, is het goed om te weten hoe het zit met geld en dingen betalen. Denemarken is wel een EU land, maar ze hebben nog steeds hun eigen munt: de Deense Kroon. Daarom hierbij een overzichtje van alles wat je moet weten over geldzaken en Kopenhagen.

Deense Kronen - geldzaken in Kopenhagen

Deense Kroon

Zoals ik al schreef: Denemarken heeft nog zijn eigen munt, de Deense Kroon. Op sommige plekken, vooral als het heel toeristisch is, heb je de mogelijkheid om toch met je Euro’s te betalen. Maar het veiligst ben je met een paar Kronen of op zak. Of je pinpas natuurlijk. Denen korten hun muntsoort af naar Kr. Wij schrijven meestal DKK. Je hebt briefgeld in de vorm van 50, 100, 200, 500 en 1000 Kronen. Munten zijn er in 1, 2, 10 en 20 DKK en 50 øre.

Dit is de gemiddelde koers van de Deense Kroon:
1 EUR = 7,4362 DKK
100 EUR = 743,62 DKK

Creditcards

In principe kun je overal met een Mastercard of Visa betalen in Kopenhagen. Zeker bij winkels, restaurants en benzinestations. Er zijn wel wat kleinere winkels die deze mogelijkheid niet bieden. Daarom is het wel verstandig om een klein beetje contact geld op zak te hebben. Mocht pinnen of een creditcard dan niet mogelijk zijn, ben je toch gered.

Geldautomaten

Geldautomaten zijn net als in Nederland overal te vinden in Kopenhagen. Pinnen is dus geen probleem. Ook alle pasjes (zelfs creditcards) worden eigenlijk wel geaccepteerd om geld mee te pinnen. Het kan wel zijn dat een bank extra kosten in rekening brengt voor je flappentapperij. Maar dat zie je dan in het scherm staan, voordat je je geld krijgt. Je kunt altijd nog nee zeggen.

Hoe duur is Kopenhagen?

Kopenhagen is niet per se goedkoop, maar om het nou duur te noemen klopt ook niet helemaal. Je hebt best wat mogelijkheden om goed op je budget te letten en toch nog een hele fijne citytrip te maken. Maar de prijzen liggen gemiddeld wel iets hoger dan in Nederland. Het is daarom goed om van te voren je reis wat te plannen, dat scheelt sowieso in de Kronen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories