Eten & Drinken

De Torvehallerne

Elke stad heeft tegenwoordig een soort van een foodhal, een plek waar heel veel verschillende aanbieders van culinaire hoogstandjes onder 1 dak zitten. En Kopenhagen is daarin natuurlijk niet anders. Wil je een grote culinaire belevenis? Dan is Torvehallerne echt iets voor jou! Sterker nog, ze noemen het niet een supermarkt, maar een super markt. En wat mij betreft zeer terecht.

Torvehallerne Kopenhagen

Twee hallen

De Torvehallerne in Kopenhagen zijn opgedeeld in 2 gebouwen, met daar tussen en omheen heel veel plek om te zitten. In de zomer staan genoeg aanbieders ook buiten tussen de twee gebouwen in. Met andere woorden: je kijkt je ogen uit van de heerlijke producten die daar worden aangeboden. De locatie van de deze foodhallen is perfect! Midden in het centrum, op loopafstand van alles.

In de Torvehallerne in Kopenhagen

Tussen de locals

Mijn eerste bezoekje aan de Torvehallerne was in het voorjaar van 2016. Het zonnetje was vol aan het schijnen en ondanks dat het nog iets aan de frisse kant was, zaten alle locals heelijk buiten. Het was een vrijdag, het was rond 17:00u, dus de meesten kwamen van hun werk en kochten een flesje wijn, een paar hapjes en gingen voor de Torvehallerne in de zon zitten. Wij kochten een kop koffie bij het te gekke Coffee Collective en gingen tussen de locals zitten. Het moment dat je je helemaal geen toerist meer voelt.

Torvehallerne buiten zitten

Wat kun je er krijgen?

Zoals ik al schreef noemen de Denen dit een super markt. Want je kunt er echt alles krijgen! Niet alleen om daar direct op te eten, maar ook alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd om thuis te kijken. Bijvoorbeeld handig als je in een Airbnb verblijft.

Een kleine greep uit de mogelijkheden? Wat dacht je van vis. De zee is slechts 10km van Kopenhagen verwijderd, dus verser dan dit ga je het niet krijgen. Meer een vleespersoon? Geen probleem! Er zijn verschillende slagers te vinden binnen Torvehallerne. Liever iets groens? De kleuren schreeuwen je tegemoet als je een van de groente en fruit stalletjes voorbij loopt. Zin in zoet? Dan moet je naar Summerbird. De beste Deense chocolatier. En de koffie haal je vervolgens bij de Lauras Bakery, waar ze wat mij betreft de lekkerste koffie hebben die ik ooit heb gehad! En probeer maar eens van alle lekkere taartjes en cinnabon af te blijven.

Lauras Bakery Torvehallerne

Reden genoeg voor een bezoekje!

De Torvehallerne staan eigenlijk altijd op mijn lijstje als in Kopenhagen ben. Ook al kom je er om alleen te kijken, dan nog is het een fantastische plek om rond te lopen. Nog leuker is om daar een drankje te kopen en even je benen wat rust te geven van het lopen door de stad. Een plekje tussen de locals zoeken is al een attractie op zich.

Waar vind ik de Torvehallerne?

De hallen zijn echt niet te missen. Je vindt op Frederiksborggade 21, bijna midden in het centrum. Meer informatie op hun site: https://torvehallernekbh.dk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories