Eten & Drinken

Cock’s and Cows

Toegeven: als je aan Kopenhagen denkt, dan denk je qua eten niet direct aan hamburgers. Daarvoor zou je misschien eerder naar een stad als New York gaan. Sterker nog, bij Denemarken denk je misschien zelfs wel aan gezond en hip eten. Maar vergis je niet, er zijn hele goede hamburgers te krijgen in Kopenhagen. Een van mijn favoriete restaurants daarvoor is Cock’s and Cows. En ik ben niet de enige, aangezien ze in korte tijd overspoelt zijn met prijzen.

Cock's and Cows Kopenhagen

Onderdeel van hotel SP34

Toen ik in 2016 in het hotel SP34 sliep, waren we aan het einde van de dag op zoek naar een plek om te eten. Op de weg terug van de stad naar het hotel liepen we langs Cock’s and Cows. Logisch, want het zit aan SP34 vast. Eigenlijk is het gewoon onderdeel van SP34. Slaap je in het hotel, dan kun je je hamburger op het dakterras laten serveren. Slaap je niet in dat hotel, geen probleem. Het restaurant is voor iedereen open. Maar het is wel handig om een tafeltje van te voren te reserveren, want het is er altijd druk.

Daarnaast is Cock’s and Cows SP34 niet heel erg groot. Gezellig is het zeker, want je zit half in de kelder en de aankleding is echt helemaal perfect. Maar de kleine capaciteit zorgt wel voor altijd een vol restaurant en daardoor is reserveren een must.

Check hun website voor een mogelijkheid om te reserveren.

Cocks and Cows SP34 Kopenhagen

De beste hamburgers van Kopenhagen

Ik hoor je denken: zo, dat is best een uitspraak. Nergens in Kopenhagen zijn betere hamburgers te krijgen dan daar? Nou, als je de prijzen moet geloven die ze winnen is dat zo. En die keer dat ik er heb gegeten was ook echt heel erg goed. Ik weet het nog goed, ik koos voor de Classic Cow, de bovenste optie uit het menu. Maar dat was zeker niet de enige optie op de kaart. Er staan minimaal 6 heerlijke burgers voor je op de lijst. En daarnaast vul je je bestelling aan met “sides”. Denk aan Fries (op een miljoen verschillende manier bereid), salades, sausen (weer die miljoen verschillende soorten) en natuurlijk extra bacon en kaas.

Ben je meer van het vegetarische? Dat kan! Echt? In een hamburger restaurant? Jazeker, Cock’s en Cows heeft ook twee vegan burgers op de menukaart staan. Combineer dat met een van de vele opties uit de “Sides” en je bent een happy camper.

Hou ruimte voor een toetje!

De hamburgers zijn niet kinderachtig. Het zijn flinke jongens, dus langzaam eten (verdorie, ik lijk wel een oude man met mijn advies). Maar dit advies is alleen maar, zodat je aan het einde van het festijn nog ruimte hebt voor een toetje. Of zoals zij het noemen: een happy ending. Mijn advies: neem de cheesecake. Is dat niet je ding, dan hebben ze nog 2 andere opties. En je kunt natuurlijk ook altijd voor een good-old Milkshake gaan natuurlijk.

Loopt het water al in je mond? Misschien moet je dan niet het menu nu al bekijken.

Waar vind ik deze hemel op aarde?

Cock’s & Cows SP34 is niet de enige in Kopenhagen. Er zijn meer vestigingen ondertussen. Ze zijn erg trots op hun cocktails en burgers concept en dat rollen ze graag uit naar zoveel mogelijk plekken in de stad en ook zelfs andere steden. Ik heb gegeten in de SP34 versie van Cock’s and Cows en de gegevens daarvoor staan hieronder.

Adres: Sankt Peders Stræde 38
Website: http://cocksandcows.dk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Related stories